Кризата в Украйна ескалира все повече и взема все по-застрашителни размери

Кризата в Украйна става все по-сериозна. След като за радост на всички Русия не изпълниха ултиматума си към Украйна, от руска страна все пак нагнетиха допълнително напрежението в кризисния Кримски полуостров. Юрий Сергеев, пратеник на Украйна в ООН е обявил, че от Русия са изпратили 16 000 техни военни в Крим. Новината беше потвърдена и от Би Би Си.

[caption id="attachment_344029" align="alignright" width="167"]Кризата в Украйна става все по-сериозна Кризата в Украйна става все по-сериозна[/caption]

Освен руското въоръжение, покрай базата Белбек в Севастопол дори са се чули изстрели малко по-рано днес. Базата е завзета от военни, които твърдят, че не са от руската армия, но подкрепят политиката на Русия. Те са произвели предупредителни изстрели във въздуха заради опитващите се да приближат базата около 300 украински военни.

Иначе самият ултиматум на Русия Украйна да предаде Крим, изтече без да се случат инциденти. Украинските военни обаче остават заобиколени от руските. От Русия обявиха, че нахлуването им в Крим е поискано от вече бившия президент на Украйна Виктор Янукович, който вярвал, че това е единственият вариант за справяне с кризата в Украйна.

В момента в Крим два бойни кораба на Украйна са блокирани от руски миночистач. Всичко това се развива на пристанището в Севастопол, предават от БЛИЦ.