Ветото на Росен Плевнелиев върху новия Изборен кодекс очаквано не мина в Парламента, Михаил Миков отново му го изпраща

Ветото на президента Росен Плевнелиев върху новия Изборен кодекс съвсем очаквано не мина. Малко по-рано днес депутатите отново приеха новия текст на Изборния кодекс, след като той беше първоначално върнат от Плевнелиев. Ветото на държавния глава обаче не издържа и на извънредното заседание днес Изборният кодекс беше приет отново.

[caption id="attachment_342856" align="alignleft" width="300"]Ветото на президента беше отхвърлено Ветото на президента беше отхвърлено[/caption]

За това гласуваха 138 от народните избраници на заседанието срещу 80, които бяха "против". Нямаше нито един въздържал се. След като ветото на президента беше отхвърлено, председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви, че отново ще изпрати Изборния кодекс на държавния глава, за да го одобри както си му е надлежният ред.

На заседанието Волен Сидеров пък поиска минималната работна заплата в България да бъде индексирана с европейската и да стане 700 евро. Лидерът на Атака заяви, че в страната ни има достатъчно чужди големи компании, които са в състояние да плащат тези пари на служителите си. "Ако предложението ми не бъде прието, то явно това правителство е излишно", изцепи се Сидеров от трибуната на парламента. До момента искането му е подкрепено единствено от КТ Подкрепа, предават от БЛИЦ.