На „сметката си” има записани около 30 убийства

След като днес Йоско Йосифов, по-известен с прякора си Йоско Костинбродския не се яви в съда, прокурори разкриха скандална истина за гангстера.

От думите им става ясно, че Костинбродския има записани на „сметката си” близо 30 убийства, които са били извършени в различни периоди от време. Те изразиха надежда, че въпреки спънките ще успеят да докажат поне едно от тях, по което да бъде осъден ефективно и да бъде тикнат зад решетките.

[caption id="attachment_336947" align="alignleft" width="300"]Йоско Костинбродския има на „сметката си” записани около 30 убийства Йоско Костинбродския има записани на „сметката си” около 30 убийства[/caption]

Държавните обвинители не могат да намерят думи, с които да изразят възмущението си от факта, че съдът е освободил Йоско Костинбродския, при положение, че преди известно време по делото бяха прикрепени доказателства, които сочат, че съществува сериозна опасност гангстера да се укрие някъде зад граница. Прокурорите не могат да си обяснят как е възможно тримата съдии от Специализирания съд - Красимира Райчева, Румяна Илиева и Димчо Георгиев, както и техните колеги от Софийски районен съд да отложат гледането на мярката му да неотклонение от края на миналата седмица едва за днес.

Припомняме, че тогава той бе пуснат от хората в черни тоги по живо, по здраво при все заканата за убийство на полицейски служител. Йоско Костинбродския не губи време и тутакси изчезна от съда, а днес изобщо не се появи на заседанието, на което бе гледана мярката му за неотклонение по друго разследване – отправена заплаха за убийство на прокурор. Днес в съдебната зала присъства само правозащитникът му, който дори закъсня за заседанието. Въпреки отсъствието на Костинбродския, бе даден ход на заседанието, тъй като законът го позволява.

В България, Йоско Костнибродския е разследван по три обвинения – участие в престъпната банда „Килърите-3” и две заплахи за убийство. Очевидно играта на котка и мишка с прокуратурата ще продължи още доста дълго време, след като на няколко пъти гангстерът бе задържан, а по-късно – освобождаван. Прокурорите са убедени, че Йоско вече е забегнал някъде зад граница, пише pik.bg.