Гражданите са гневни на Мая Манолова, след като е започнала процедура от ЕК (Европейската комисия) за санкции срещу България, тъй като не са изпълнени задължения на правителството по отношение на изборите за евродепутати

От БНТ разкриха, че България я грозят санкции заради нарушаване на поетите ангажименти от нашите депутати, които вече трябваше да са придвижили редица въпроси около изборите за евродепутати, които предстоят. Страната ни има срок до 6 март да съобщи на ЕК дали българското законодателство е прехвърлило директива от миналата година за част от условията за упражняване на правото на граждани от ЕС, които живеят в друга държава на съюза, да бъдат избирани за евродепутати.

[caption id="attachment_336707" align="alignright" width="300"]Мая Манолова Мая Манолова го отнесе от гражданите[/caption]

Установено е, че има постоянно намаляване на избирателната активност, а именно тази директива е един от инструментите за по-лесно отчитане вота на гражданите, писа novini.bg.  Там читателите нападат остро зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова, като според тях сега именно тя трябва да плати глобата, която грози България от ЕК.

Гражданите са на мнение, че цялата работа на "червената" депутатка е, да си лае, но не думите, а делата говорят повече. Ето защо, ако има санкции за страната, хората искат като най-знаеща от парламента, да се разплати за евентуалните финансови загуби, тъй като народът и без това е докаран до просешка тояга с такива управници.

Читателите се заяждат с Мая Манолова именно заради това, че тя е основното действащо лице около съставянето на новия Изборен кодекс.  Затова от нея потърсиха сметка в сегашната ситуация, когато България може да си изпати от ЕК.