Гангстерът вероятно се кани да напусне страната

Гангстерът Йоско Костинбродския е в неизвестност, след като в петък съдиите го пуснаха по живо по здраво.

Йоско не се появи днес в Софийски градски съд, където трябваше да бъде разгледана мярката му за неотклонение. Припомняме, че Костинбродския бе задържан след като отправи закана за убийство към полицейски служител. След като бе освободен, гангстерът изчезна на бегом от съда и от тогава е в неизвестност. На днешното заседание трябваше да бъде определена мярката му за неотклонение по друго разследване – отправена закана за убийство на прокурор.

[caption id="attachment_319616" align="alignleft" width="300"]Йоско Костинбродския се кани да напусне страната Йоско Костинбродския се кани да напусне страната[/caption]

Припомняме, че само преди една седмица Софийският районен съд го пусна без каквато и да било мярка по това дело. Няколко часа по-късно обаче полицейските власти задържаха Йоско Костинбродския по друга заплаха за убийство. Правозащитникът на гангстера – адвокат Василев се появи в съда днес със закъснение. Заседанието започна в отсъствието на обвиняемия, което не е в нарушение на закона, тъй като той е представен от адвоката му. Към днешна дата Костинбродския е разследван в страната ни по три обвинения две, от които закана за убийство, а третото – участие в престъпната групировка „Килърите-3”.

След като гангстерът бе арестуван и освобождаван няколко пъти, явно играта му на котка и мишка с прокуратурата продължава и днес. Информационна агенция ПИК твърди, че още в петък е предупредила, че гангстерът ще се покрие, но никой не ги е послушал. Те се питат дали съдиите, които го пуснаха на свобода спят спокойно, предвид колко е опасен Йоско. Мнозина се питат и дали съдиите щяха за му върнат свободата с лека ръка, ако сред жертвите на престъпната група бяха техни близки.

Скандалът около случая с Йоско Костинбродския е на път да се разрасне, след като прокуратурата прикрепи още доказателства към делото, от които става ясно, че гангстерът е подготвял фалшиви документи, с които вероятно се гласи да напусне страната. Запознати посочват, че по същата схема се измъкнаха братя Галени и Таки, пише pik.bg.