Виктор Янукович поискал от Путин да вкара войски в Крим

Виктор Янукович поискал от Путин да вкара войски в Крим
5 (100%) 2 votes

Виктор Янукович е настоял на територията на Украйна да бъдат разположени руски войски

Виктор Янукович е поискал от Владимир Путин Русия да вкара войски в Украйна. Скандалната информация беше разпространена лично от Виталий Чуркин – представител на Русия в ООН. Виктор Янукович настоявал за руската офанзива, тъй като по думите му, в Украйна имало нужда да се възстанови реда и закона. Чуркин подкрепя думите си и с писмото, което Виктор Янукович е изпратил на Путин и в което подробно разяснява молбата си и мотивите за нея.

Виктор Янукович поискал руската офанзива в Крим

Виктор Янукович поискал руската офанзива в Крим

Копие на оригиналното писмо на Виктор Янукович е било представено на членовете на Съвета за сигурност към ООН, научиха от БЛИЦ. Чуркин е заявил още, че действията на Русия спрямо Украйна и разполагането на руски войски в Крим, са едва ли не напълно в реда на нещата. По-рано днес пък премиерът на Русия Дмитрий Медведев заяви, че легитимността на Виктор Янукович като президент на Украйна не може да бъде поставяна под съмнение. „Авторитетът му е нищожен в страната, но той все пак е неин президент“, категоричен е Медведев.

От Русия лично са поискали срещата на Съвета за сигурност на ООН, за да обяснят тяхното становище за случващото се в Украйна.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар