Сашо Диков "влезе остро" на Цацаров и постави една голяма въпросителна за назначенията на Роман Василев и Петьо Еврото

Въпросът на Сашо Диков за поощряване на издънките в националното следствие остава без отговор от главния прокурор – засега. В своя емоционален стил водещият задочно постави на Цацаров ребром въпроса, как може сгафилите Роман Василев и Петьо Еврото още да работят и да бъдат издигани в системата.

И двамата трябваше отдавна да са „изхвърлени“, цитира думи на Сашо Диков агенция ПИК. Водещият на знаковото предаване по НОВА ТВ темпераментно демонстрира изумлението си от кадровата политика в държавното обвинение.

[caption id="attachment_316739" align="alignright" width="300"]Сашо Диков Сашо Диков постави остро голяма въпросителна пред Цацаров[/caption]

Както е известно, зам.-прокурорът на София Роман Васлев, който се прочу с ареста и публичното унижение на Николай Цонев, за тази "добра работа" бе изпратен в спецпрокуратурата. Още на първа инстанция съдът свали обвиненията и оправда тримата обвиняеми. Това не попречи следователят по същото дело - Петьо Петров да бъде направен шеф на столичното следствие.

Емоционалното изказване на Сашо Диков е по повод решението на Апелативния съд, който оправда преди дни бившия министър на отбраната Николай Цонев, заедно с Тенчо Попов и съдия Сантиров.

Още на първото дело бе посочено ясно, че следовател Петьо Петров е действал целенасочено, за да провокира обвиняемите и ги склони да му предложат 20000 евро. Заради явната инсценировка, той се сдоби с прякора Петьо Еврото. Роман Василев престъпвайки закона е изкарал разрешенията за СРС, като дори е заблудил Цацаров – тогава прокурор на Пловдив, написа миналата година „Правен свят“.

Апелативния съд преди дни потвърди тези заключения още веднъж, но ефектът за сгафилите служители на закона е повишение в службата.

"Така ли действа сега системата!?" – отправя остро Сашо Диков своя въпрос към  Цацаров.

Пред водещия вътрешният министър в кабинета на ГЕРБ - Цветан Цветанов беше заложил авторитета си на политик, обявявайки мегаделото „Октопод“ като удар срещу организираната престъпност и прането на пари, припомня ПИК. Всички обвинения по това дело отпаднаха и остана само една данъчна проверка на Алексей Петров. Така е с повечето шумно обявявани дела, с които Цветанов обичаше да се хвали и няма за журналиста съмнение, че той трябваше да си ходи от политиката още след гафа с докторите от Г. Оряховица.

Защо за оправданите по знакови дела да остава само опетнената репутация, а погазилите закона служители на Темида се издигат в кариерата, отправи Сашо Диков неудобен въпрос към главния прокурор на страната Сотир Цацаров и явно очаква отговор.