Кризата в Украйна е на път да бъде задълбочена от ужасяваща провокация

Кризата в Украйна продължава, макар правителството, оглавявано от Виктор Янукович, да подаде оставка. Въпреки това или по-скоро именно заради това, напрежението в страната ескалира. Този път обаче то е породено не от безредици или протестиращи. Свалянето на правителството на Янукович предизвика сериозен конфликт между Украйна и Русия, която подкрепяше старата власт.

[caption id="attachment_316650" align="alignleft" width="300"]Кризата в Украйна може да се задълбочи Кризата в Украйна може да се задълбочи[/caption]

Горещата точка на кризата в Украйна в момента е в Крим. След като Русия се опита да разположи десантни кораби на територията на полуострова, от САЩ се намесиха и предупредиха президента Владимир Путин, че страната му трябва да престане с тези си действия или ще има последици. Изглежда заканата е повлияла, но само до известна степен. Тъй като от Русия в момента подготвят жестока и страшна провокация, за да оправдаят нахлуването на техни войски на Кримския полуостров.

От там гласят убийството на няколко руски войници. Ужасяващата новина беше разкрита от новият вътрешен министър на Украйна Микола Величкович. По думите му, престъплението ще се сучи тази нощ и целта му ще е да легализира нахлуването на руски войски на територията на Украйна, предават от БЛИЦ.

"Всички, които са свързани с това, ще бъдат наказани", заяви Величкович в специално официално обръщение.