Една абитуриентка наказа властта с писмото си! И тя ще напусне родината!

Една абитуриентка наказа властта с писмото си! И тя ще напусне родината!
5 (100%) 1 vote

Абитуриентка, принудена да работи, за да отиде на бала си, роди поредното „кърваво писмо” в мрежата

Абитуриентка написа поредното „кърваво писмо” до политиците в мрежата! Тя е едно момиче, което трябва да работи, за да отиде на бал и… иска да избяга от родината си!

Валя Георгиева е поредната българка, която се опита да събуди властимащите с отворено писмо. Тя обаче се различава от Ралица Бехар, Марина Сидерова и Цвета Кирилова. Не, че нейното послание е по-малко искрено или пък по-малко вълнуващо! Просто гимназистката е една от тези, които виждат изход в кризата през Терминал 2 на летище „София”.

Валя Георгиева е абитуриентка в ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”. Вместо да е сред връстниците с в паралелката, която изучава усилено информационни технологии, от два месеца се обучава самостоятелно.

Причината не е, че иска да се вглъби в уроците и кандидатстудентските изпити. Валя просто иска да има нормален бал, но не иска семейството й да се съсипе, заради красивата й мечта.

Тя е принудена да работи, докато съучениците й се забавляват или ходят заедно на училище. Семейството й е в крайна нужда. Живее при баща си в Перник, а майка не може да и помогне, защото е пенсионерка по болест. Освен това има брат и сестра, така че, ако не се справи сама, трудно ще има поне една празнична вечер.

Въпреки че е повече заета от мнозина възрастни, все пак не й безразлична ситуация в държавата. Амбициозната абитуриентка не просто иска да завърши училище по достоен начин, въпреки несправедливостта, пише botevgrad.com.

Впечатляват я безперспективността, всеобщото униние и безнаказаността на властимащите. В учебници, които чете в свободното си време, намират място позорни герои на нашето време, а връстниците й не знаят кои са националните герои.

Валя е на прага на живота си, но не вижда как в собствената си родина може да последва мечтите си. Тя изпрати своето писмо до кабинета и президента, но никой не е отговорил още на работещата абитуриентка:
abiturientka

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

3 коментара to “Една абитуриентка наказа властта с писмото си! И тя ще напусне родината!”

 1. emigrant

  мар. 03. 2014

  Не може да се сърдиш, че трябва да работиш, за да имаш бал. Трябва повече смирение – ако трябва да работиш. работи, недей да мразиш целия свят за това! Ако тръгнеш с пълен куфар с омраза, то ще пожънеш само несгоди и презрение! И ако емигрантът има втори шанс, то самоубийците нямат такъв. Защото емигранството е нещо подобно на самоубийството.

 2. Атанасов

  мар. 03. 2014

  Работя от десетгодишен – през ваканциите.
  От 1999 година съм пенсионер,и продължавам да работя.
  И „кървави“ писма не ми е останало време да пиша.

  „Никой с нищо не ти е длъжен“

 3. uf;ekjd,

  мар. 05. 2014

  На много не им издържаха нервите и напуснаха, но малко от тях си признават, че там където са също не им харесва. :))
  А относно предишните два поста – и с невъоръжено око се вижда какво работят.

Добавете коментар