Радина Червенова се колебае относно бъдещето си, от БНТ се чудят как да я задържат

Радина Червенова може да напусне БНТ. Новинарката обаче няма да се махне от телевизията-майка, за да се присъедини към някоя конкурентна медия. Радина Червенова скоро ще стане на 56 години и ще може да излезе в пенсия. Ръководството на БНТ обаче никак не е очаровано от идеята да остане без едно от емблематичните си лица, издават хора от телевизията.

[caption id="attachment_313288" align="alignleft" width="260"]Радина Червенова скоро навършва 56 Радина Червенова скоро навършва 56[/caption]

Поради тази причина шефката на Радина Червенова - Вяра Анкова, която е и нейна близка приятелка, била готова на всичко да я задържи на екрана, тъй като не успявала да й намери достойна заместничка. Самата водеща все още не е решила какво иска да прави след като навърши въпросната възраст. Самата Радина Червенова споделя, че вижда бъдещето си на пенсионерка, която ще има време най-накрая да обърне внимание на децата си.

Новинарката обаче не иска да изоставя колегите си в неудобна ситуация, затова е решила да работи докато се появи подходяща кандидатка за мястото й. Радина Червенова не крие, че дори когато вече не е на екран, ще продължи да гледа и анализира професионално новините. "Това няма да е добре за хората около мен", през смях споделя водещата.

Въпреки всичко Радина Червенова разкрива, че все още не се чувства готова за момента, в който ще сложи край на 30-годишната си кариера, предават от ПИК.