Пижо и Пенда „окупираха“ Братската могила! (СНИМКИ)

Пижо и Пенда „окупираха“ Братската могила! (СНИМКИ)
5 (100%) 1 vote

Братската могила осъмна „маскирана” по случай Баба Марта

Партизаните на Братската могила посрещнаха първия ден на март като Пижо и Пенда.

Популярната скулптурна композиция (и един от култовите комунистическите паметници) в София осъмна в нова празнична премяна. По случай най-необвързаният с политици и история български празник, групата Destructive Creation преоблече преоблече двамата герои.

Честита Баба Марта от Братската могила!

Честита Баба Марта от Братската могила!

Партизанинът и партизанката, които се издигат в Борисовата градина днес поздравяват ранобудните столичани като Пижо и Пенда, съобщи „Нова телевизия“.
pijo i penda
Поредната маскировка на символ на социалистическото изкуство не е дело на „неизвестни нарушители”, а на хора, които доброволно си признаха за акцията.
pijo i penda 2
За да поздравят държавата с Баба Марта, група от седмина души близо четири часа са „преобличали” партизаните.
Идеята на ентусиастите била да се внуши на българите да спрат с чуждопоклоничеството, а да ценят своите герои (дори да са от фолклора). Братската могила е един от онези безчет паметници в държавата, които показват преклонението към съветската армия, партизанското движение и вечната дружбата между България и СССР.
pijo i penda 3
Досега паметникът на Съветската армия беше боядисван в розово като протест срещу окупацията на Чехословакия преди 45 години. Наскоро пък оцветен цветовете на украинското национално знаме, за да подкрепи протестите на Майдана. Знаковият Альоша в Пловдив пък беше украсен с червено наметало и запушена уста в навечерието на Независимостта на България.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар