Виктор Янукович ще бъде екстрадиран заради обвиненията в масово убийство?

Виктор Янукович ще бъде екстрадиран заради обвиненията в масово убийство?
5 (100%) 1 vote

Виктор Янукович е загубил легитимността си като украински президент, обявиха от САЩ

Виктор Янукович най-вероятно ще бъде екстрадиран заради повдигнатите срещу него обвинения. От Украйна вече са започнали процеса по екстрадация заради наказателното следствие, което е започнало срещу него. Виктор Янукович е обвинен за умишлено, масово убийство. От прокуратурата са стартирали процедурата по екстрадацията му след като беше официално потвърдено, че Виктор Янукович е успял да се измъкне от страната и вече се намира в Русия.

Виктор Янукович може да бъде екстрадиран

Виктор Янукович може да бъде екстрадиран

Нещо повече, ако се вярва на информацията, бившият украински президент вече дори се е сдобил с ултра луксозна вила в баровски квартал в Подмосковието. В официално съобщение на украинската прокуратура се казва, че от там очакват отговор от Москва в най-скоро време по въпроса с екстрадацията на Виктор Янукович. Самият той пък заяви, че е готов да се върна в Украйна, ако новата власт е в състояние да гарантира както неговата безопасност, така и тази на семейството му.

В същото време САЩ обявиха, че Виктор Янукович вече е загубил легитимността си като президент на Украйна след като по собствена воля е избрал да напусне страната и да изостави отговорностите си. „Той изостави Украйна“, заяви пред журналисти Джен Псаки, говорител на Държавния департамент на Щатите. Припомняме ви, че Виктор Янукович успя да се измъкне от Украйна след като не успя да победи бунта срещу него и след това беше забелязан в Русия, предават от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар