Депутати в парламента на Турция влязоха в жестока разправия, приключила с бой

Депутати от турския парламент се млатиха по време на заседание, в резултат на което един от тях е настанен в болница. Шевки Кулкуоглу, народен представител от Народнорепубликанската партия (НРП), е бил хоспитализиран, тъй като носът му е бил счупен вследствие на юмручен удар от колегата му Метин Кюлюнк от опозиционната Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

[caption id="attachment_307269" align="alignleft" width="300"]Депутати от Турция се млатиха в Парламента Депутати от Турция се млатиха в Парламента[/caption]

До сакатлъка се стигнало по време на дебати по проектозакон, който предвижда да се закрият подготвителните училища за кандидат-студенти, зад които стои Фетхуллах Гюлен, ислямски проповедник. Той е обвинен от министър председателя на Турция Реджеп Ердоган, че си създава "паралелна държава", която стои в основата на последните скандали за корупция в южната ни съседка.

Жестоките спорове от трибуната на турския парламент прераснали в юмручен бой между депутати на двете партии - управляващи и опозиция. В резултат един от тях е в болница със счупен нос. Това обаче далеч не е първият подобен инцидент в парламента на Турция. Само преди няколко седмици, в средата на януари, депутати се биха отново заради проектозакон. Тогава дори се стигна до размяна на ритници, и замеряне с бутилки вода, вестници и дори таблети, предават от ПИК.