В мрежата изтече вълнуващата защитна пледоария на Октай Енимехмедов!

В мрежата изтече вълнуващата защитна пледоария на Октай Енимехмедов!
5 (100%) 1 vote

Октай Енимехмедов успя да се измъкне от тежката присъда, която го грозеше, но пак остана чувството за несправедливост

Октай Енимехмедов развълнува поддръжниците си с последното си обръщение към съда, който го вкара в затвора за три години и половина.

Докато младежът започна да излежава ефективната си присъда, а държавата още издирва „неизвестният извършител”, който го смля от бой на конференцията на ДПС, посланието му отново разбуни мрежата.

Младежът, който трябва да отложи (забрави?!) завинаги мечтата си да построи мечтания небостъргач, преди година и почти два месеца стана герой за мнозина, на които им писна властта да се подиграва с тях.

Независимо от произхода им, хората подкрепяха брата на добилия популярност с танците си Метин. Нито един обикновен човек не повярва наистина, че студентът в УАСГ наистина е планирал да убие Ахмед Доган. Събратята му от ДПС обаче ревяха и се кълняха, че „неуспелият убиец” трябва да бъде осъден и се погрижиха биячите му да останат ненаказани.

Междувременно жертвата му отказа да се появи в съда, защото бил в тежка депресия. Предизборно обаче получи чудодейно изцеление и строи редици преди евровота на дискотека, докато уж бяха на специален семинар.

Октай Енимехмедов само за една смяна на правителството – от хулиган и нарушител на обществения ред, се превърна в опасен престъпник. Прокуратурата му поиска 17 години затвор, макар низвергнатият Христо Бисеров да свидетелства в негова полза.

Роб по съдба, свободен по дух!

Роб по съдба, свободен по дух!

Съдът все пак постанови присъда от три години и половина, макар един от заседателите да е с „особено мнение”. За него реалната присъда би трябвало да бъде 18 месеца.

Октай Енимехмедов обаче пледира невинен, вижте защо:
oktay enimehmedov dumi

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар