Джоко Росич – с паметник в „Ситняково“, приятелите му събират средства

Джоко Росич – с паметник в „Ситняково“, приятелите му събират средства
4 (80%) 2 votes

Джоко Росич ще бъде увековечен с бронзов бюст, инициативата е на близките приятели на актьора

Джоко Росич ще бъде увековечен с паметник в „Ситняково“. Приятелите на починалия преди няколко дена актьор, са започнали инициатива по събиране на средства, за да може да му бъде издигнат паметник. Монументът ще бъде поставен на пазара в „Ситняково“, а идеята на близките на актьора е той да бъде увековечен или с бронзов бюст или поне с плоча в негова памет.

Джоко Росич ще бъде увековечен с паметник

Джоко Росич ще бъде увековечен с паметник

В основата на избора на мястото е фактът, че Джоко Росич и приятелите му се събираха всеки уикенд в небезизвестното кафене „При Илко“, намиращо се именно там. Заради това в заведението ще бъде поставена запечатана кутия, в която посетителите на кафето ще могат да отделят в нея сума, която могат. Кутията ще бъде поставена в кафето навръх националния ни празник – 3-ти март. Илия Илиев, един от най-близките приятели на Джоко Росич от цели 30 години насам е категоричен, че иска паметникът на актьора да бъде изцяло изграден със средства на хората, а не от дарения на бизнесмени, които да си правят реклама на негов гръб.

Илиев категорично отрече и слуховете, че приятелите на Джоко Росич инициират подписка, за да преименуват пазара от „Ситняково“ на неговото име. „Това няма как да се случи, най-малкото, защото е обида за паметта му“, категоричен е кафеджията, предават от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар