Разкриват подробности на пресконференция в 11 ч.

ДАНС и Специализираната прокуратура проведоха съвместна акция по три досъдебни производства за извършени данъчни престъпления.

Информацията бе съобщена от пресцентъра на прокуратурата. От там уточняват, че повече подробности за операцията ще бъдат съобщени на пресконференция в конферентната зала на Съдебната палата от 11 ч. Участие в нея ще вземат апелативния прокурор на Апелативна специализирана прокуратура – Даниела Попова, зам.-апелативният прокурор на Апелативна специализирана прокуратура Николай Найденов и председателят на Държавна агенция „Национална сигурност” Владимир Писанчев.

[caption id="attachment_307155" align="alignleft" width="300"]Разкриват подробности на пресконференция в 11 ч. Разкриват подробности на пресконференция в 11 ч.[/caption]

Междувременно акцията в Общинска банка и Столична община, която бе реализирана вчера все още е обгърната в мистерия. До този момент никой не е обявил официално каква е целта на тази проверка. Председателят на ГЕРБ Бойко Бориков бе категоричен, че тази акция е римейк на „Костинброд” и дори я нарече „Костинброд2”. Според бившия премиер това е абсолютна провокация. Той определи като недопустимо полицейските власти да бъдат вдигнати на крак пред Столична община, докато в същото време хората по селата се оплакват, че са жертви на постоянни набези на крадци. Той зададе риторичния въпрос: „Кого пазят полицаите пред общината” и си отговори сам, че вероятно пазят столичния градоначалник Йорданка Фандъкова, за да не избяга…

В някои медии се тиражира твърдението, че разследването, което се извършва в Столична община е свързано с бивш кмет. На въпрос към Борисов дали това касае именно него, той отговори категорично, че няма представа. Журналисти попитаха Борисов защо вчера не е подкрепил проявата на „Атака” по повод посещението на външния министър на Турция Ахмед Давутоглу, която претърпя пълен крах, тъй като часът на срещата бе изместен. Той не отговори в прав текст на този въпрос, но призова националистическата партия да не влиза в Народното събрание, за да се провали кворумът и да падне кабинетът. Борисов бе категоричен, че ако кабинетът „Орешарски” падне от власт, турските посещения в страната ни ще секнат, пише Блиц.