Почина единствената й дъщеря - Ралица

Първата жена премиер на страната ни – Ренета Инджова е съсипана от трагичната вест за кончината на дъщеря й.

Ралица Славенкова е издъхнала в Щатите. Смъртта й е причинена от злокачествено заболяване (рак на панкреаса), съобщава frognews.bg. Ралица живее заедно със съпруга си и двете им деца от години зад Океана. Семейството й избрало американският щат Принстън. След като научила злокобната новина, Ренета Инджова веднага отлетяла за Щатите.

Ралица и нейният съпруг Атанас Тепавичаров успяха да дарят невероятно щастие на Ренета Инджова, като я направиха два пъти баба. Голямото дете на семейството – синът им Мартин, е на 7 годинки, а дъщеричката Ренета – на 2 годинки. Ралица е единственото дете на бившия премиер на страната ни.

[caption id="attachment_307033" align="alignleft" width="300"]Сватбата на Ралица Славенкова Сватбата на Ралица Славенкова[/caption]

Тя се венча за пръв път за съпруга си през 2004 година. На следващата година двамата с Атанас Тепавичаров си казаха заветното „да” и пред Бога като сключиха църковен брак в храма „Св. Неделя”.

Ралица е завършила образованието си в Америка и не е имала никакво намерение да се връща в родината си. Тя не пропускаше случай да каже за майка си, че е перфектната баба, която умее не само да се наслаждава на компанията на хлапетата, а и да полага необходимите грижи за тях. Ренета ставала с огромна радост дори и през нощта, когато се налагало да дундурка бебетата или пък да им бъдат сменени памперсите. Тя разказа с огромна любов за грижите, които майка й полага за внуците в интервю за Нова тв преди време.

Миналата година Ралица организира трогателно тържество по случай 60-годишния юбилей на Ренета. В поканите, които бе разпратила до гостите тя отбеляза, че в една от последните години на бейби бума в страната ни – 1953 година, са се родили 153 220 деца, едно, от които е майка й. Бащата на Ралица и бивш съпруг на Ренета е Боян Славенков, който бе икономически съветник на президента Жельо Желев.