Извънредно! Уличиха зам.-шефа на парламента в нагла измама

От ГЕРБ искат оставката на Алиосман Имамов
0

От ГЕРБ искат оставката на Алиосман Имамов

Зам.-председателя на Народното събрание Алиосман Имамов бе уличен в нагла измама с кворума.

Поради тази причина парламентарната група на ГЕРБ ще поиска неговата оставка.
В този час депутатите от редиците на партията на Бойко Борисов събират подписи за отстраняването на Алиосман Имамов от ръководния пост.
Парламентаристите от ГЕРБ твърдят, че зам.-шефа на Народното събрание умишлено е фалшифицирал кворума при провеждането на поименната проверка на пленарно заседание, което бе проведено през миналата седмица.
Депутатите на Борисов припомнят, че Закона за климата бе приет в резултат на осигурения измамен кворум.

От ГЕРБ искат оставката на Алиосман Имамов
От ГЕРБ искат оставката на Алиосман Имамов

Борисов твърди, че Имамов вече се е усетил за безобразието, което е извършил и се опитва да замаже грешката като предложи законът за бъде прегласуван. Предложението му бе прието и той си е отдъхнал, че всичко е минало незабелязано.
От ГЕРБ обаче са категорични, че Имамов е извършил машинация и настояват той да бъде отстранен незабавно от високия ръководен пост, който заема в Народното събрание.
Очаква се искането за свалянето на Алиосман Имамов от зам.-председателското място в парламента, да бъде внесено до няколко часа от народните представители от ГЕРБ, пише pik.bg.

По-рано Имамов бе гост в сутрешния блок на Българската национална телевизия, където заяви категорично, че подписката за референдума ще влезе за обсъждане в парламента.
Той поясни, че чрез въпросната подписка се иска да бъде извършена промяна в Конституцията на Република България и тя трябва да бъде разгледана особено внимателно.
Зам.-председателя на парламента подчерта, че вече имаме нов Изборен кодекс, допълвайки, че ДПС е подкрепило основните моменти в него. Той обаче бе категоричен, че преференциите не са само проблем на неговата партия. Имамов изрази предположение, че независимите депутати няма да подкрепят президентското вето и ще гласуват заедно с останалите партии, които подкрепят правителството.

В заключение Имамов подчерта, че поведението на независимите народни представители е от съществена важност за бъдещето на парламента, пише novini.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.