Лятото подранява! Идва още през март

Лятото подранява! Идва още през март
5 (100%) 1 vote

Лятото ще ни изненада и още през март месец ще се радваме на летни температури

Лятото ще подрани доста тази година и ще ни изненада още през март. Специалисти метеоролози предричат истински горещини през следващия месец. Красимир Стоев – един от водещите синоптици в Националния институт по метеорология към БАН издава, че температурите през най-женския месец ще достигат до летните 20-25 градуса, които са по-типични за месец юни.

Лятото идва през март

Лятото идва през март

Това ще се случи през втората половина на месеца. Въпреки обещанието за нетипични за март горещини обаче месецът на Баба Марта няма да се размине и без типичните резки промени във времето. Между 3 и 8 март в почти цялата страна ще валят дъждове, а в планините ще падат валежи от сняг. На празника на жената – 8 март, се очаква студеният въздух, който ще проникне от север, да понижи температурите и дори да предизвика валежи от сняг в страната. Застудяването обаче ще трае едва няколко дена и от 12 март се очаква да настъпи дългоочакваното затопляне. Температурите постепенно ще започнат да се повишават, за да достигнат летните 20-25 градуса през третото десетдневие на месеца.

Нови валежи, но само от дъжд, се очаква да паднат около 17 и 27 март. Те обаче няма да понижат температурите, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар