Невероятно! Вижте какво откри семейство в задния си двор!

Невероятно! Вижте какво откри семейство в задния си двор!
5 (100%) 1 vote

Страшен късмет, чак не повярвали на очите си!

И това ако не е късмет. Да разхождаш домашния си любимец и да попаднеш на златна находка и то в собствения си заден двор. Невероятно, но е така. Това се случило на семейство от американския щат Калифорния, което по обясними причини е пожелало да не се афишира.

Първоначално те попаднали на една стара, ръждясала кутия. След като я вдигнали какво било изумлението им, когато в нея открили златни монети. След това започнали усилено да разкопават мястото. В земята намерили заровени още седем кутии от консерва със златни пендари. Златните монети, които открили късметлиите били на брой хиляда и петстотин.

Невероятното златно съкровище има голяма стойност

Невероятното златно съкровище има голяма стойност

След което занесли находището за консултация при нумизматиката Дон Кагин. Спецът бил изумен. Той признал, че в дългогодишната си кариера, която продължила почти половин век не се е натъквал на подобно невероятно съкровище. Най-вероятната дата на жълтиците е между годините от 1847 до 1894 година, през който период траела златната треска в Америка.

Експертът е на мнение, че скъпоценностите са заровени от човек, който е участвал в златната треска в Калифорния. Една доста голяма част от златните пари не са дори използвани в обръщение, тъй като са съхранени перфектно. Невероятното златно находище ще бъде изложено на публична продан през месец май.

Кагин заяви още, че много хора от слънчевия щат са му носели монети и други съкровища през последните десет години за съвет и оценка, но невероятно златно находище от такава величина той вижда за първи път в кариерата си.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар