Финансовата криза и безпаричието докараха българите до крайни мерки!

Финансовата криза и безпаричието докараха българите до крайни мерки!
5 (100%) 1 vote

Финансовата криза и безпаричието принуждават стотици български граждани да прибягнат до отчаяни мерки, за да успеят да преживяват

Финансовата криза удари със страшна сила България. Принудени от безпаричието и липсата на достатъчно работни места, много българи прибягват до отчаяни мерки, за да успеят да свържат двата края и да се измъкнат от финансовата криза. Кредитите също вече не са предпочитан вариант от хората заради нечовешките им лихви.

Финансовата криза принуждава все повече българи да продават органите си

Финансовата криза принуждава все повече българи да продават органите си

Затова все повече сънародници прибягват до крайни отчаяни мерки, за да закърпят положението. Става въпрос за ставащата все по-популярна продажба на органи.
Десетки българи вече са се ориентирали да предлагат органите си в мрежата, вместо да влизат в капана на кредитите и банките, алармират от „Телеграф“. Бърза справка показва, че на пазара за органи се предлагат костен мозък, бъбреци и дори роговици на очи като цените варират и могат да бъдат между 20 и 70 хиляди лева.

Само в една подобна страница за продажба на органи от началото на годината досега са се регистрирали трима българи, които предлагат на пазара бъбреците си. В друг подобен сайт вече са се регистрирали над 10 души, готови да се разделят с органите си, за да спечелят бързи пари и да намерят изход от финансовата криза.

Повечето такива обяви започват с „продавам спешно“, след което следва и органът, който е за продан, както и цената му. Повечето продавачи обясняват защо са се решили на отчаяната мярка. Повечето се нуждаят от пари за болен близък. Има обаче и случаи, в които финансовата криза е застигнала до такава степен хората, че те не успяват да си платят наема и другите сметки, какъвто е случаят на млада жена с две деца, видяха от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар