Разпределил двата имота преди да издъхне

Големият български актьор Джоко Росич е усещал, че сетният му час е близо.

Още преди Нова година, той се оплаквал от главоболие пред приятелите си, заявявайки, че краят му ще дойде скоро. Първоначално той отказвал да отиде на лекар. Джоко припадна на столичния пазар „Ситняково”, откъдето бе откаран по принуда в болницата. След извършения му преглед бе установено, че има ракови разсейки в главата. Легендата на българското кино уредил земните си дела преди да научи страшната вест. Той написал завещание, в което разпределя имотите, притежавани от него и съпругата му.

[caption id="attachment_306757" align="alignleft" width="300"]Джоко Росич предчувствал, че краят е близо Джоко Росич предчувствал, че краят е близо[/caption]

Джоко нямал много за оставяне – той и покойната му съпруга Лиляна имали само вила и апартамент. Актьорът завещал апартамента на двете си внучки, които са дъщери на доведения му син, издъхнал преди време по особено нелеп начин – в резултат на задавяне с баничка. Той сметнал, че собствената му дъщеря – Ирина, която от години живее зад граница, няма нужда от имота. Но това не означава, че е оставил Ирина без нищо, което да я тегли отново към България. На нея завещал къщата в село Бойковец, която му бе любима. Там двамата със съпругата му Лиляна прекарваха повечето си време заедно, преди злокачественото заболяване да му я отнеме.

Краят на големия актьор бе изключително болезнен. Той дори не успя да се сбогува с дъщеря си – когато тя долетя в България, той вече бе претърпял тежката операция и не можеше да говори. Джоко обаче я познал и много й се зарадвал, когато я видял да влиза в болничната стая. Актьорът напусна този свят като светец – точно в навечерието на Голяма Задушница. Легендите разказват, че само чистите души се пренасят в Отвъдното около светли празници. Свещениците пък твърдят, че светците си отивали от този свят около рождените им дни. Същото се случи и с Джоко – той щеше да навърши 82 години на 28 февруари, пише pik.bg. Почивай в мир, Джоко! Поклон пред паметта ти!