Виктор Янукович официално обявен за издирване, вкарват го в затвора

Виктор Янукович официално обявен за издирване, вкарват го в затвора
5 (100%) 1 vote

Виктор Янукович е обвинен в умишлено масово убийство, грозят го дълги години зад решетките

Виктор Янукович вече официално е обявен за национално издирване. Президентът в оставка на Украйна е в неизвестност от дни, а районният съд в Киев постанови задържането му. Това беше съобщено малко по-рано днес от Олег Махницки, който в момента изпълнява длъжността на главен прокурор на Украйна. Махницки уточни още, че срещу Виктор Янукович са повдигнати много сериозни обвинения и когато бъде заловен той ще бъде изправен пред съда, за да отговаря за умишлено масово убийство при утежняващи вината обстоятелства.

Виктор Янукович е обявен за издирване

Виктор Янукович е обявен за издирване

На официалния сайт на върховната Рада вече се появи документ, указващ освобождаването от длъжност както на Виктор Янукович, така и на неговите съветници. Освен това новият изпълняващ длъжността президент на Украйна Александър Турчинов е подписал и укази за назначението на самия Махницки, а също и нареждане за освобождаването от длъжност на директора на държавна сигурност. Бяха публикувани още два документи, указващи свалянето от власт на Виктор Янукович и възлагането на правомощията на държавния глава на председателя на Радата на Украйна, предават от ПИК.

Припомняме ви, че Виктор Янукович е в неизвестност от няколко дена. Вече бившият президент на Украйна се покри след кръвопролитията насред Киев. Според запознати Виктор Янукович се крие е руска база в Севастопол. Тази информация обаче все още не е потвърдена.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар