Вижте колко може да стане допълнителната пенсия от 1-ви януари!

Вижте колко може да стане допълнителната пенсия от 1-ви януари!
5 (100%) 1 vote

Ето с колко може да скочи допълнителната пенсия от началото на идната година!

Колко пари ще получаваме от фондовете за допълнително пенсионно осигуряване и как финансовата нестабилност ще се отрази на този факт дискутираха известни специалисти пред зрителите на Българската национална телевизия. Според тях първите надбавки върху старините ни можем да получим още през януари 2015 година. Това е около седемстотин лева отгоре за тези, които са внасяли сумите в периода между 2000 година до тази календарна година.

Това няма как да стане за онези пенсионери, които сега излизат от трудовия пазар по простата причина, че те не са внасяли някакви допълнителни надбавки над задължителните за старост. И не е коректно да се изисква това от тях, заяви екссоциалния министър Иван Нейков в ефир.

Допълнителната пенсия може да скочи със 700 лева

Допълнителната пенсия може да скочи със 700 лева

Според шефа на въпросните фондове Никола Абаджиев в тях са събрани досега около 700 милиона лева и могат да се изплащат по 262 000 лева. Те се под попечителството и управлението на пенсионните фондове. Те са набавяни от осигуровките на нашите сънародници, които са внасяли своята лепта през целия горепосочен период.

Това, че досега са се изплащали някакви не дотам големи суми вина нямат пенсионното осигуряване. Според Мика Зайкова, специалист в КТ „Подкрепа” за това „вина” имат нестабилните доходи в нашата страна,царящата безработицата и минималните доходи, които получаваме спрямо вложения ни труд. И все пак както твърди Никола Абаджиев картината не е чак дотам песимистична. Защото, както обяснява председателят на допълнителните фондове за старост досега от тях са изплатени над 20 милиона лева на наследниците на починали пенсионери.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар