Обсадиха Кърджали! МВР спряха „бултраси” за делото за Историческия музей! (ФОТО/ВИДЕО)

Обсадиха Кърджали! МВР спряха „бултраси” за делото за Историческия музей! (ФОТО/ВИДЕО)
5 (100%) 1 vote

Пътят към Съдебната палата Кърджали е труден, футболните фенове бяха спрени

Кърджали осъмна под полицейска обсада, но протест има!

Заради днешното съдебно дело, което ще разглежда поредния иск от Главно мюфтийство, се очакваха поредните размирици. След погрома на Джумая джамия в Пловдив, МВР е изпрати свои служители да бдят над спокойствието на магистратите, които трябва да се произнесат върху това чия собственост е сградата на Историческия музей в града.

Мерките за сигурност уж са превантивни, но полицейското присъствие пред Съдебната палата на града е повече от впечатляващо, пише „24 часа”. Метални ограждения и въжета са опасали сградата. За сигурността на служителите и участниците в делото са наредени цели дванадесет камионетки са жандармерия.

Полицията не дава и пиле да прехвръкне и около района на стадиона и Общината. Жандармерия вече е обградила и сградата, в която се помещават експонатите на историческия музей. Важните кръстовища в близост до Съда са блокирани и леки коли не се движат, освен, ако не са със специален пропускателен режим.

Жандармерията обсади Кърджали! (сн. Разкрития)

Жандармерията обсади Кърджали! (сн. Разкрития)


Пътят към Кърджали е под непрекъснато наблюдение – на веки възел са разположени полицейски постове. Местните свидетелстват, че гостите на града им са разпитвани като престъпници и трябва да отговарят на въпроси като: „С каква цел посещавате града?“

Очакваха се истински безредици, защото жителите на града са възмутени от претенциите на Мюфтийството към историческата сграда, разположена върху общинска собственост. Полицията обаче се погрижи и протестиращите намаляха наполовина.

Елена Ваташка, от Сдружението на футболните привърженици, която беше арестувана и принудена да подпише протокол в МВР, че няма да участва в противообществени прояви заяви за медиите: „Събираме се фенове и будни граждани, за да покажем, че това, което става в съда в Кърджали вълнува хора и от други градове“.

Футболните фенове пътуваха със собствени автомобили към обсадения град. Полицията, която до скоро бдеше над спокойствието на депутатите, вече бди над делата, които активно заведе Главното мюфтийство. От МВР дори заявиха, че Елена Ваташка не е била задържана на входа на Кърджали. Просто я „поканили за кратка справка „.

Бойната дама обаче е непримирима и заяви новия си план – когато свърши съдебното заседание, тя и хората й ще отидат до историческия музей в Кърджали. Целта им била не да рушат, а просто да го разгледат!

Виж картина от обсадения град Кърджали ТУК!

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар