Българско семейство с 13 деца живее с 1,50 лв. на ден

Българско семейство с 13 деца живее с 1,50 лв. на ден
5 (100%) 1 vote

Малките не ходят на детска градина

Българско семейство с 13 деца е принудено да оцелява с мизерните 1.50 лв. на ден.

Това е сумата, която могат да си позволят, предвид, че разчитат на заплатата на бащата, която е едва 400 лева и на детските надбавки.
До преди няколко дни нямали и ток. Останали на тъмно и студено заради сметката за електричество в размер на 120 лева, която не успели да платят навреме, предава bTV.

Многолюдното семейство на Цанка и Иван Павлови от Гурково е било приютено преди година в къщата на местен бизнесмен.
Днес обаче те са принудени да живеят само в една от стаите на къщата, тъй като не разполагат със средства да отопляват и останалите стаи.

Малките в семейството не ходят на детска градина

Малките в семейството не ходят на детска градина

Дървата им вече са на привършване и са благодарни, че тази зима бе мека, иначе отдавна да са останали без отопление.
В хладилника им няма почти нищо, а най-малките не ходят на градина, тъй като семейството не разполага със средства, с които да покрие месечните такси в забавачката.

Децата не посещават и задължителната предучилищна подготовка. Те обаче не са неграмотни, могат да четат, благодарение на усилията на Цанка.
Жената е завършила математическата гимназия в Казанлък. На упреците на голяма част от хората, тя отговаря, че сама си е избрала да живее по този начин.
Според нея именно този начин на живот е пълноценен и има смисъл. Тя е категорична, че богатството, което имат (визирайки децата), е безценно, колкото и да им е трудно да оцеляват.

В заключение тя посочва, че вярната рецепта за подобна ситуация е само оптимизмът и радостта, която изпълва сърцето ти при вида на децата, пише Блиц.
Двамата със съпруга й се справят сами с всички трудности, които им поднася живота. За разлика от мнозина те не просят по пътищата и не търсят помощ. Справят се с това, което имат и гледат позитивно на нещата.

Коментари чрез Facebook

коментара

2 коментара to “Българско семейство с 13 деца живее с 1,50 лв. на ден”

  1. gaboff

    февр. 25. 2014

    Нещо не мие ясно,как многодетните цигански семейства получават средства по различни програми,а българските не могат и за ,какви такси за детска градина става въпрос,просто загадка.Това хе се ли поема от общината или държавата?

  2. Иво

    юли 30. 2014

    Ако бяха цигани съм сигурен че Български хелзински комитет и Евророма щяха да им поемат всички разходи.На са българи. За нас всичко е с пари. Трябва като попове да плащаме за всичко.

Добавете коментар