Мистериозно двойно убийство край Елена остава неразкрито от 20 години!

Мистериозно и зловещо, престъплението остава неразкрито и до днес
0

Странната и мистериозна загадка си остава и до днес!

Мистериозна кончина, обвита в тайнственост, се е случила през далечната 1980 година. Това са годините на социалистическия реализъм, когато страната ни все още не е засегната от последвалите петилетки на „ялова демокрация”.

В тази далечни времена се случва едно жестоко престъпление, което остава неразгадано и мистериозно и досега. Тогава двама мъже тръгват по стъпките на бракониери и не се завръщат в домовете си. Не само това, че са жестоко ликвидирани, но и техните тленни останки са залети с бензин и запалени. Телата им са намерени напълно обгорени. Но всичко остава загадка.

Мистериозно и зловещо, престъплението остава неразкрито и до днес
Мистериозно и зловещо, престъплението остава неразкрито и до днес

Това се е случило в село Миндя, в близост до град Елена. Според хорската мълва килърите не са случайни и затова досега няма доказани извършители. Както и наказани за гибелта на двамата мъже, които са търсели справедливост. Селяните шушукат, че зад стореното мистериозно престъпление стоят тогавашни партийни величия от горния ешелон на властта, както и висши началници от структурите на бившото Министерство на вътрешните работи /МВР/.

Власт имащите са били като феодали с безгранична власт и са безчинствали в района на Балкана. Устройвали са си безкрайни пикници, обстрелвали са животни, забранени от закона и от периода, бракониерствали и са правили всичко, каквото могат да си позволят, без да се съобразяват с каквото и да е. Ресторантите във Велико Търново ги „зареждали” с обилни, многобройни и апетитни менюта, които са доставяни директно в ловните хижи за партийните другари. След като двамата мъже попадат на следите им, тях ги застига страшната и мистериозна смърт, която остава ненаказана и до днес.

Тези случаи обаче не са единични. Последват още два инцидента, обвити също в мистериозност. Които будят много въпроси, останали и до днес без отговори. Младеж, който е охранявал партийния дом в град Елена бива намерен отново застрелян. По време на нощната му смяна. Официалната версия е, че младият мъж се е самоубил. Неофициалната е, че е ликвидиран, но доказателствата спират дотук. Последва още една трагедия. Неговият приятел също намира смъртта си при странни обстоятелства.

Според твърдението на тогавашните разследващи полицаи той е премазан от собствената си кола, която изненадващо тръгнала сама. Хората свързват и двата смъртни случая със случилото се преди това в Миндя. Мистериозно и неразгадано.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.