Какво крои Плевнелиев? Пипнаха го на тайна среща с Путин! (ДОКАЗАТЕЛСТВОТО) Преглеждания: 8176

0
Оценете този post

Плевнелиев не уважи настояването на протестиращите да подкрепи „Евромайдана” и да осъди насилието в Украйна

Плевнелиев беше хванат „в крачка”!

Единственият властимащ у нас, който се ползваше що-годе с някакво доверие от протестиращите и хората, които настояват правителството да си ходи, събуди подозрение.

Само преди борени дни активисти на Протестна мрежа в кратко, но категорично послание помолиха президента Плевнелиев да бойкотира закриването на Игрите в Сочи. Те настояха държавния глава да изрази отношението на българския народ, който за разлика от правителството, подкрепя събратята си на Майдана.

Липсата на Плевнелиев би показала ясно отношението към Русия и осъждането на погрома в Украйна. Уви! Президентът все пак отиде в Сочи.

Плевнелиев лъсна в официалната страница на Владимир Путин
Плевнелиев лъсна в официалната страница на Владимир Путин

Въпреки това заяви пред БНТ, че в програмата му не са предвидени политически срещи. Целта на визитата му беше да се срещне с българските олимпийци, председателя на БОК Стефка Костадинова, генералния секретар на комитета Белчо Горанов, посланика ни в Русия Бойко Коцев и медиите ни с акредитация да отразяват Олимпиадата.

Последното официално мероприятие беше присъствието му на закриването на Олимпиадата.
Позицията на Плевнелиев за кризата и кръвопролитието в Украйна беше ясна и предварително обявена. В Туитър той обяви: „Сега е важно всички политици да декларират, че ще работят за запазване на териториалната цялост на Украйна и за бързи и честни избори“. Той показа съпричастност към украинците. Борбата им била срущу режим, който застана срещу самите тях. Плевнелиев изрази надежда никога да не вижда такива ужасни сцени като в „приятелска Украйна“.
Независимо от оповестяването на позицията му, държавния глава все пак се е видял с руския президент Владимир Путин. Срещата е била в Сочи, а екипът на Путин е публикувал съобщение за това на официалната му страница. Едновременно с това и по неизвестни причини от родната администрация липсва какъвто ида било коментар за нея.
В сайта на Путин освен, че е публикувана снимка се споменава, че двамата са разговаряли. Руският държавен глава се е видял и с министър-председателите на Сърбия – Ивица Дачич, Армения – Тигран Саркисян, и Южна Корея Чон Хон Вон.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.