Кризата в Украйна повтаря тази в Югославия?!

Гласувайте за статията

Кризата в Украйна може да доведе до сериозни сблъсъци между Русия и Запада

Кризата в Украйна безспорно е най-горещата тема на световния политически небосклон. Кръвопролитните сблъсъци между протестиращите и властта насред столицата Киев все пак се увенчаха с успех за демонстрантите и президентът Виктор Янукович се оттегли от поста си. Това обаче е едва началото на много по-сериозен конфликт. Който, ако не бъде овладян, може да прерастне в криза, по-страшна и от тази в Югославия през 90-те години на миналия век.

Кризата в Украйна може да предизвика нова Югославия

Кризата в Украйна може да предизвика нова Югославия

Новите прозападни властимащи в Украйна трябва да осъзнаят, че гражданският мир на страната е буквално заложен на карта. И ако започнат политика на конформизъм с Русия, последиците ще бъдат много по-страшни и кървави от тези в Югославия, когато загинаха стотици невинни граждани.

Затова специалистите съветват Радата да не губи време в излишно нагнетяване на напрежението, а да побързат да възстановят нормалното функциониране на институциите и гражданския ред и да осигурят правата не само на украинските граждани, но и на малцинствата в държавата.

Експертите съветват още да бъдат озаптени екстремистите, а също и да се разоръжат милициите като „Правий сектор“ и „Оплот“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар