Скандална тайна за връзките на ДПС с шефа на Мултигруп Илия Павлов, разкри Вежди Рашидов

Шефът на Мултигруп Илия Павлов им плащаше на ДПС, сподели Вежди Рашидов в предаването на Люба Кулезич. Окичен с прозвището „Главен мултак“ лично от Илия Павлов, известният скулптор и депутат от ГЕРБ съвсем чистосърдечно разказа, как Мултигруп са спонсорирали ДПС.

В спомените на Вежди Рашидов за ония години, разстреляният през 2003-та Илия Павлов остава „готин“ човек, цитира го vesti.bg. Шефът на Мутигруп е известен и като меценат, а скулпторът не е крил никога, че двамата са поддържали приятелски отношения.

[caption id="attachment_299504" align="alignright" width="300"]Вежди Рашидов Вежди Рашидов издаде една тайна за Илия Павлов и ДПС[/caption]

Колоритният бивш министър на културата от екипа на Борисов разказа, че още от самото създаване на ДПС, всички от движението са се изредили в дома му. Като етнически турчин, но с много връзки в елита, сподвижниците на Доган са молили да ги запознае със силните на деня, какъвто е Илия Павлов. Бизнесменът не е обичал лесно да раздава парите си и може би са намерили някакви общи интереси с ДПС, защото в крайна сметка босът на Мултигруп плащал телефонните им сметки. В това се състои неговото спонсорство, смята Вежди Рашидов, който може да покаже една от фактурите, в потвърждение на своите думи.

След публичното признание на Бойко Борисов, че смята Доган за „най-големият политик“ на съвременна България, Вежди Рашидов е направил забележка на своя лидер да не говори повече така, защото хората приемат думите му буквално. Почетният председател на ДПС не е човек, който заслужава уважение.

В предаването на НОВА ТВ Вежди Рашидов посъветва пишещите по въпроса, да се заинтересуват повече от досието на Доган и след това да го хвалят. Етническата партия е създадена на практика от българи – бившата Държавна сигурност и нейния агент „Павел“, а турския етнос няма нищо общо с това. Българските турци са работливи хора, които през годините са дали много за България.

Политиците обичат да се надцакват с етническата карта и вадят призрака на несъществуващ етнически проблем, когато идват избори, смята депутатът Вежди Рашидов.