От идната седмица: Вижте с какво ни сюрпризира КАТ!

От идната седмица: Вижте с какво ни сюрпризира КАТ!
4.33 (86.67%) 3 votes

КАТ отново ни сюрпризира с актове!

Пътните полицаи вече няма да ни дебнат по пътищата и да изскачат, щом превишим скоростта по пътищата. КАТ вече „сменя” тактиката си. Глобите за джигитството по пътните артерии на страната ни ще се наказва единствено по електронни фишове. Те ще се издават на базата на камерите, които ще регистрират ако преминаващите автомобили превишат забраната за скоростта в различните населени места. След което се определя размера на глобата. От КАТ настояват електронният фиш да не бъде парафиран непременно от полицай. Мотивът им е, че е достатъчно да е отбелязано деня, часа и мястото на извършеното нарушение.

Почти винаги несъобразената скорост с пътните условия е причина много от пътно-транспортните произшествия, казаха от КАТ. Другата промяна, които пожелаха пътните полицаи е да се регистрират всички шофьори на даден автомобил, наред със собственика му. Ако поправките се приемат ще бъдат отбелязвани имената и адресите на тези шофьори, които карат колата повече от месец.

Ужасните актове на КАТ се завръщат отново!

Ужасните актове на КАТ се завръщат отново!

Поправките значат, че родителите ще отбелязват, ако отстъпват колата си на своите отрочета. Клаузата важи и за служебните возила, твърдят от КАТ.Така наистина нарушителя на престъплението ще си плаща за дяволъка. И до този момент собственика на колата дава данните на този, който е возил автомобила на пътните полицаи. Но в близо от половината случаи адресът на нарушителя не съвпада с предоставената информация и глобата отново се препраща в КАТ.

След което проверяващите органи започват повторно издирване на местоживеенето на джигита. После следва повторно изпращане на глобата. Но законът забранява собственика на возилото отново да предостави данните на този, който е ползвал колата му. С новите промени КАТ ще има право да получи точните данни на ползвателите на колата, а не само на собственика й.

И в този момент има отделна графа за шофьора, който е карал возилото в дадения момент, но то не се попълва задължително, въпреки че е европейско изискване.

Новите промени влизат в сила още през другата седмица, съобщават от КАТ. Те бяха приети и записани в Закона за движението. Решението е на база Висш административен съд.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар