Юлия Тимошенко ще се кандидатира за поста на държавен глава, настоящият президент Янукович сравни ситуацията в Украйна с идването на власт на нацистите в Германия

Юлия Тимошенко се гласи да заеме президентския пост в Украйна. Бившият министър-председател на страната заяви, че смята да се кандидатира за държавен глава на насрочените за 25 май президентски избори. Юлия Тимошенко, която беше освободена от затвора по-рано днес, обяви, че пътува към площад "Независимост" минути след като напусна болницата на затвора, където се намираше в последните седмици.

[caption id="attachment_294264" align="alignleft" width="225"]Юлия Тимошенко излиза от затвора Юлия Тимошенко излиза от затвора[/caption]

Юлия Тимошенко напусна лечебното заведение в инвалидна количка. Видът й обаче беше изключително бодър. В същото време Виктор Янукович обяви, че не е избягъл никъде и все още се намира в Украйна. Нещо повече, Янукович е категоричен, че няма намерение да се оттегли доброволно от президентския пост. Изказването му е по време на интервю за украински телевизионен канал. Янукович е заявил още, че случващото се в момента в страната е държавен преврат.

Нещо повече, по думите на уж все още настоящият държавен глава кръвопролитията в Украйна в момента напомняли идването на нацистите на власт в Германия през 30-те години на миналия век. "Нито ще се оттегля, нито ще напусна Украйна", заяви Янукович, видяха от БЛИЦ.