Рецидивистът от Перник с прякор Пуйката, заподозрян за банковия обир в столицата, е арестуван ченгетата на път за Гърция

Валентин Кирилов по прякор Пуйката е основният заподозрян за дръзкия обир в клона на ПИБ преди дни. По данни на полицията той е пътувал заедно със свои авери в посока Гърция. Ченгета от Сандански при рутинна проверка край града са разпознали Пуйката, когато спират автомобила, който той шофира. При задържането му той не оказал съпротива, пише БЛИЦ.

Пернишкият бандит Валентин Кирилов, по прякор Пуйката, бе обявен за издирване от полицията след дръзкия обир в клон на ПИБ преди дни.

[caption id="attachment_290334" align="alignright" width="300"]Валентин Кирилов по прякор Пуйката Валентин Кирилов по прякор Пуйката е основният заподозрян за дръзкия обир в клона на ПИБ преди дни.[/caption]

Тогава малко след началото на работното време, в клона на банката, намиращ се в кв. „Хаджи Димитър“ нахлуват маскирани и въоръжени бандити. Служителките са изненадани, докато си пият кафето и под дулото на „Калашник“ са принудени да изпразнят трезора. Един от охранителите е ранен, а според информациите, крадците се оттеглят с плячка в размер на 200 000 лева.

Разследващите смятат, че обирът в банковия клон е извършен в стила на Пуйката. Предполага се, че той и групата му стоят зад обира в предприятието на Ковачки преди години, пернишкия клон на „Пиреос Банк“, в „Асет Банк“  и най-„пресния“ случай - в Кърджали. След като бе арестуван, обирджията се оказа с цял куп болежки и веднага магистратите го освободиха.

Валентин Кирилов, по прякор Пуйката е известен на ченгетата и със страстта си към мощните и надеждни оръжия, какъвто е използваният при обира на ПИБ „Калашник“ и затова рецидивистът бе пуснат за общонационално издирване.

Пред патрула на КАТ – Сандански Пуйката съвсем невинно обяснил, че не бяга от закона, а просто вози аверите си в Гърция на гости, пише БЛИЦ.