Виктор Янукович се срещна с опозицията. Ето какво решиха

Виктор Янукович се срещна с опозицията. Ето какво решиха
5 (100%) 1 vote

Виктор Янукович е разговарял цяла нощ с представители на опозицията, за да се справят с критичната ситуация в Киев

Виктор Янукович е прекарал цялата изминала нощ в преговори с представители на опозицията. Украинският президент и опозицията са прекарали часове в дебати как точно да се справят с кризисната ситуация в Киев. На преговорите е било изготвено споразумение за справяне с положението, което споразумение обаче все още не е окончателно. Самите консултации продължават и до момента.

Виктор Янукович е разговарял с представители на опозицията

Виктор Янукович е разговарял с представители на опозицията

Премиерът на Полша Доналд Туск също потвърди, че има готов проект за споразумение, но все още не се е стигнало до окончателното му финализиране. Според договореното в момента, в Украйна трябва да се проведат предсрочни избори за президент, а също и да се състави коалиционно правителство и да се проведе коалиционна реформа.

Консултациите по споразумението обаче все още продължават. Опозицията иска първо да се консултира с част от членовете си. Към момента в украинската столица цари примирие, което обаче е изключително крехко и може да бъде нарушено във всеки един момент, алармират украинските медии. Хиляди привърженици на опозицията все още се намират на площад „Независимост“ в центъра на Киев, предават от vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар