Кризата в Украйна разцепи родните евродепутати

Кризата в Украйна разцепи родните евродепутати
5 (100%) 1 vote

Кризата в Украйна накара десните да скочат яростно в защита на протестиращите

Кризата в Украйна се отрази и на отношенията между българските евродепутати. Родните ни представители в Европейския парламент влязоха в остър сблъсък заради събитията в украинската столица. И докато депутатите на ГЕРБ, Синята коалиция и НДСВ осъдиха остро кризата в Украйна, критикувайки действията на правителството на Виктор Янукович, то колегите им от управляващите партии в България – БСП, ДПС и Атака отказаха да се присъединят към писмото им.

Светослав Малинов показва мнението си за кризата в Украйна

Светослав Малинов показва мнението си за кризата в Украйна

Това естествено не се понрави нито на онлайн потребителите, нито на редица изтъкнати лица, участвали или просто запознати с политическия живот в страната ни. Един от тях е Николай Младенов – външен министър на България по време на управлението на ГЕРБ. Младенов използва личния си профил във Фейсбук, за да осъди действието или по-скоро бездействието на представителите на сегашната власт.

Николай Младенов за българската реакция на кризата в Украйна

Николай Младенов за българската реакция на кризата в Украйна

Екс външният министър за пореден път изтъкна факта, че упоритото мълчание на родните управляващи по повод кризата в Украйна показва единствено истинското лице на управляващата олигархия.

Към думите му се присъедини и журанлистът Иво Инджев. Той беше още по краен в изказването си за липсата на реакция от българска страна по повод кризата в Украйна. Инджев натърти на факта, че докато в Киев патриотите биват избивани от проруската власт, то в България псевдопатриоти стоят начело на страната.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар