Спретват му протест в центъра на София

Днес министър-председателят на Република България Пламен Орешарски има рожден ден.

Премиерът навършва 54 години. От ранни зори се забелязва сериозна активност на потребителите на Фейсбук, които готвят изненада, по случай празника на Орешарски. Със сигурност обаче тази изненада няма да е една от най-приятните в живота му, но пък от друга страна през последните няколко месеца управляващите свикнаха с протестите и едва ли вече им прави и впечатление дори. Въпреки това обаче, активни потребители на социалната мрежа смятат да спретнат протест в центъра на София, който ще бъде специален поздрав за рождения ден на Орешарски.

[caption id="attachment_287218" align="alignleft" width="300"]Ще изненадат Орешарски с протест в центъра на София Ще изненадат Орешарски с протест в центъра на София[/caption]

Този протест вероятно ще се превърне в изненада, ако е по-активен и бъде подкрепен от повече хора, тъй като напоследък общественото недоволство позатихна. Не се изключва вероятността именно на личния празник на министър-председателя напрежението в столицата да нарасне отново. До този момент участие в „празнуването” на рождения ден на Орешарски в центъра на София са заявили около стотина души. Съществуват обаче две възможности – протестиращите-поздравяващи да са много по-малко или пък много повече. Предстои да разберем какво ще се случи.

Според предварителната информация, Орешарски не възнамерява да вдига голям купон, с който да отбележи навършването на 54-тата си година. Той ще го отпразнува със семейството си, придружен от тесен приятелски кръг. От червените редици обаче шушукат, че вероятно премиерът ще намери време да почерпи лидера на БСП Сергей Станишев с маркови бонбони и да полеят повода с чаша марков алкохол. Напоследък Орешарски изпитваше огромно задоволство от това, че протестите са стихнали и вече е създадена нормална работна обстановка за кабинета му, пише pik.bg.

Припомняме, че вчера председателят на партия „България без цензура” Николай Бареков изригна срещу Орешарски, Станишев и Местан за това, че не са се посвенили да откраднат идеята му и да я препишат като своя заслуга. Бареков спомена за идеята всеки ученик да бъде оборудван с таблет при гостуването си в „Шоуто на Слави”, а вчера управляващите излязоха със същата идея, но си преписаха заслугите на тях.