Лютви Местан: Ултиматумът на Волен е „див популизъм“!?

Лютви Местан: Ултиматумът на Волен е „див популизъм“!?
5 (100%) 1 vote

„Див популизъм“ нарече Лютви Местан ултиматумът, който постави Волен Сидерова и изобщо не се стресна: „Който ще напуска – вън!“, обяви той от Баку

След разместванeтo на силите в политиката, ДПС не се поколеба да покаже, кой раздава „порциите“ и ултиматумът на Сидеров бе наречен „див популизъм“от Лютви Местан, пише БЛИЦ. От Баку, където е на официално посещение, в компанията на премиера Орешарски, лидерът на ДПС открито заяви, че с „Атака“ няма да се преговаря. Поставените като ултиматум искания на Волен, не са нищо повече, от популизъм, обяви Лютви Местан. Като ще напуска парламента, нека да го направи, невъзмутимо заяви коалиционният партньор на БСП, в интервю от Азербайджан.

Лютви Местан

Лютви Местан коментира : Който ще напуска – вън!

Като заплаши с оттегляне на подкрепата си, вчера Сидеров направи изненадващ ход и внесе искания към управляващите, оформени в 10 точки. Сред тях са минимална пенсия 500 лв., отмяна на плоския данък, национализация на ЕРП-тата, без новини на турски и други, които явно няма как да бъдат приети, особено от Лютви Местан.

Политическата криза се засилва, смята Огнян Минчев. Той коментира за БНР годишнината от падането на Борисов от власт. Задкулисието създаде една нечиста изборна кампания, която се увенча с манипулацията „Костинбрид“. Съвсем логично и създаденото от нелегитимната коалиция БСП-ДПС-Атака правителство е „слабо и неуравновесено“, цитира думите на политолога БЛИЦ.

Сидеров крепеше статуквото със своя „златен пръст“ докато имаше изгода. Когато всички разбраха, че фактически не БСП, а ДПС вече дърпа конците, Волен изведнъж се сети, че става губещ, ако продължи с подкрепата на кабинета.

„Атака“ заплаши с излизане от парламента, ако исканията не бъдат приети. Отговорът на този ултиматум се съдържа в безапелационния тон и самоуверените думи на Лютви Местан, цитирани днес: „Който иска – да си ходи от парламента…“

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар