Синоптиците категорични! Ето кога ни връхлитат студът и снеговете!

Синоптиците категорични! Ето кога ни връхлитат студът и снеговете!
5 (100%) 1 vote

Синоптици предвещаха завръщане на снеговете!

Температурите за сезона са изключително топли. Но само засега, предвещаха синоптици. Положителните рекорди са отчетени и в планински върхове на Стара планина, Родопите и другите високи части на планината. Температурите са високи с плю сови параметри. Времето значително ще се промени обаче в понеделник, през другата седмица. Дотогава над страната ще бъде облачно, но отново температурите ще са високи за месец февруари.

Студени въздушни маси ще нахлуят в страната ни още в неделя, казаха синоптици. Те ще проникнат от север и северозападната част на западните части. В петък облачността над цялата страна ще е значителна. Ще има на места и разкъсана облачност. Времето обаче ще остане топло за сезона. Над страната няма да има превалявания от дъжд. Ветрове ще духат почти над цялата страна. Те ще имат по-висока интензивност, но ще носят предимно по-топли въздушни маси. Температурите ще останат доста високи за периода.

Синоптиците категорични - сняг ще има.

Синоптиците категорични – сняг ще има.

Синоптици съобщиха, че те ще се движат в границите между 16 и 21 градуса, в зависимост от района и минимални в границите от три до осем градуса. В планинските масиви температурите също ще са положителни. Минималните ще се движат около осем градуса, а максималните до 14-15 градуса. Там облаците на места ще се разкъсват, няма да вали. Ще духа вятър предимно от запад и югозапад, с различна интензивност. Най-често ще е от умерен до силен. Черноморието също ще бъде „атакувано” от високи за зимния сезон температури според синоптиците. Там ще ни радва същото топло време, като на север температурите ще са към 13 градуса, а на юг те ще достигат дори до 19-20 градуса.

През нощта първоначално в западната част на страната ще превали дъжд. А синоптиците са категорични, че студеният въздух постепенно ще обхване и останалата част на България. В неделя и понеделник дъждът ще се преобърне на сняг. Студеният вятър ще нахлува от север, който постепенно ще обхваща всички области. Първоначално в подбалканските и балкански високи полета дъждът ще премине в сняг, който постепенно ще завали и над останалата част на страната.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар