Поиска да го направят премиер

С наближаването на изборите, Волен Сидеров сякаш започна да осъзнава влиянието на медиите и дори се примоли в ефира на bTV.

Той промълви, че медията е доста влиятелна и ги призова да му помогнат да стане премиер, за да покаже, че обещанията му за пенсия в размер на 500 лева (дори и минималната), не са напразни. Председателят на „Атака” е категоричен, че има достатъчно средства в държавата, за да бъдат увеличени пенсиите, но липсва желание от страна на управляващите да го направят. Националистът даде пример, че немалка част от необходимите финансови средства за увеличението на пенсиите биха могли да дойдат от пресичане на контрабандата, както и от съкращаването на държавните разходи, които са прекалено раздути.

[caption id="attachment_286875" align="alignleft" width="300"]Сидеров поиска да го направят премиер Сидеров поиска да го направят премиер[/caption]

В сутрешния блок на bTV, националистът бе категоричен, че ако някой има желание да стане премиер, той трябва да знае откъде може да вземе средствата за увеличението на пенсиите, а ако не е наясно, трябва да си търси друга работа и допълни, че ключът към това е просто една промяна на член от ЗДОО. Сидеров заяви, че за да докаже на практика, че има пари и доходите на хората биха могли да бъдат повишени, партията му трябва да влезе в управлението. Той подчерта, че е внесъл предложение с всички необходими промени, които трябва да бъдат направени в законите в тази посока. Той се обърна към Генка Шикерова и Константин Караджов, че ако го направят премиер ще докаже, че всички тези обещания могат да бъдат изпълнени на практика.

Водещите останаха изненадани от молбата на Волен Сидеров, но той обясни, че именно медиите са най-влиятелния фактор и дефакто точно те определят кой ще вземе властта в ръцете си. В заключение Сидеров посочи, че ако не бъдат изпълнени 10-те точки от ултиматума, който постави вчера пред БСП и ДПС, партията му ще преосмисли присъствието си в парламента, пише Блиц.