Депутатът бе положен в бял ковчег

Депутатът от БСП Димчо Михалевски бе изпратен в последния си земен път от хиляди хора - близки, приятели и съпартийци.

Хиляди се стекоха в църквата „Св. Георги Победоносец” в Кърджали. Тленните останки на депутата бяха поставени в бял ковчег. Опелото бе извършено на български и гръцки език от седем свещеници. То бе водено от енорийския свещеник отец Петър Гарена и отец Георгиос, пише rodopi24.com. На поклонението, което продължи до 15.30 ч. бяха забелязани председателят на парламента Михаил Миков, повече от 10 депутати от червените редици, както и президентът (2002-2010 г) Георги Първанов, както и депутатите от Кърджали Мустафа Ахмед и Ердинч Хайрула от ДПС, Цвета Караянчева от ГЕРБ и Милко Багдасаров от БСП.

[caption id="attachment_278580" align="alignleft" width="300"]Тленните останки на Димчо Михалевски бяха положени в бял ковчег Тленните останки на Димчо Михалевски бяха положени в бял ковчег[/caption]

В храма бяха забелязани областният управител Бисер Николов, градоначалникът на Кърджали Хасан Азис, бившият регионален министър Асен Гагаузов и останалите общински кметове.

Приятели на депутата разкриват, че дори и с разклатено здраве, Миалевски до последно следял проблемите на Кърджали от болничната си стая в клиниката край Босфора. Той дори звънял на управители на фирми в града заради водните проблеми. Прочел в интернет, че покрай подмяната на старата канализация, често стават водни аварии в Кърджали и това много го натъжило. Бил категоричен, че трябва да се предприеме нещо, тъй като не може цял град да остава без вода и то в продължение на дни. Пред приятелите си споделил, че предстоят още толкоз хубави неща да се направят за града, че е недопустимо да бъдат правени такива пропуски.

Тленните останки на Димчо Михалевски бяха внесени в храма „Св. Георги Победоносец” точно в 11.30 ч. Белият ковчег със златен кръст на капака бе внесен от трима души. Погребението бе насрочено за 16 ч. в централния гробищен парк на Кърджали. Основната тема, която бе коментирана от близки, колеги и съграждани бе здравословният срив, който депутатът претърпя още през октомври, миналата година, пише Блиц.