Украйна e пред гражданска война! (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК) Преглеждания: 2723

0
5/5 - (1 vote)

Пострадали са и три деца

Медицинската организация „Медична варта“ съобщи в социалната мрежа Фейсбук, че журналистът Вячеслав Веремий е издъхнал в лечебно заведение в резултат на тежка огнестрелна рана в областта на стомаха.

Интерфакс обаче отбелязва, че до този момент няма официално потвърждение на тази информация.
Истински хаос цари в украинската столица Киев. През изминалата нощ силите за борба с безредиците щурмуваха площад „Независимост” след най-смъртоносните сблъсъци от старта на антиправителствените протести, пише „The Financial Times”.
Според разпространената от световните медии информация, сблъсъците са продължили до малките часове на днешния ден.
Лекарите, които работят в протестното движение твърдят, че в жертва на сблъсъците са се превърнали най-малко 20 активисти.

Положението в Украйна е на път да излезе извън контрол
Положението в Украйна е на път да излезе извън контрол

Междувременно Министерството на вътрешните работи на Украйна съобщи, че сред загиналите има и седем полицейски служители.
По-рано пазителите на реда влязоха в сблъсък с множеството протестиращи в опит да ги изблъскат от площада. След часове на улично насилие около сградата на парламента, униформените използваха бронетранспортьори и водни оръдия, за да разпръснат насъбралото се множество.
Протестиращите срещу правителството окупираха редица административни сгради, разположени в западната част на Украйна.

Насилието бе възобновено след месец, в който може да се каже, че обстановката в Киев бе относително спокойна.
То е поредното развитие на конфликта, началото на който бе поставено в края на ноември миналата година, след като президентът Виктор Янукович отказа категорично да сложи подписа си под широко обхватното споразумение за интеграция на страната с Европейския съюз и вместо това се обърна към Русия, пише Новини.бг.

Сред ранените при сблъсъците в украинската столица има и три деца, предава УНИАН. Те са били приети в лечебно заведение с различни наранявания.
Според информация, публикувана от obozrevatel.com., пострадали са и 79 служители на реда, един депутат и петима журналисти.
Медиците от лечебните заведения обобщават, че най-чести са случаите на наранявания с различна тежест в областта на главата и около очите, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.