Прокуратурата внесе в спецсъда само обвиненията срещу хората на наркобоса Таки, а той, заедно с Исуса, ще отговарят за престъпленията си отделно

Магистратите изпълниха заканата си и дългоочакваното внасяне на обвиненията срещу групата на Христофорос Аманатидис, по-известен като Таки и неговия авер в престъпния бизнес Ицо Исуса най-после се случи, съобщава bTV.

Този път плановете на прокуратурата са да вкарат зад решетките първо хората на Таки, а той, заедно с Ицо Исуса, да получат отделно обвинение за своите престъпления.

Хората на ТакиДвамата се смятат за босове на група от около 20 човека, които в периода 2007 – 2010 г. активно завладяват територии в наркопазара у нас. Освен с разпространяване на наркотици, главно в района София - Запад, бандитите разчистват терена си, като пребиват дребните наркодилъри, а някои от бандата са уличени и в извършване на въоръжени грабежи.

В обвинителния акт магистратите са вписали имената на Камен Балбузанов с прякор Куката,, Кирил Муртов, Радостин Бързанов, Веселин Христов, Кирчо Руския - Кирил Киров, Антон Калчев, братята Павел Ермалаев и брат му Веселин, Калоян Преждаров, Александър Пацов - Боксьора, Веселин Иванов, Иван Бегов, Даниел Душков, Михаил Димитров, Панайот Мартинов, Георги Лазаров, Любомир Симеонов и Борис Борисов. Последният се смята за заместник на босовете, поел ръководството над бандата през 2009г., след като Таки и Исуса се спасяват от закона с бягство зад граница.

Както съобщихме и ние, преди време МВР потърси съдействието на Интерпол и Таки бе открит в Дубай. След дълго умуване и процедурни хватки, магистратите в емирството отказаха да го предадат на правосъдието у нас, тъй като България няма сключено съответното споразумение. Според източници на vsekiden.com, парите от наркобизнеса вече са били „изпрани“ и пред властите в арабската страна Христофорос Аманатидис се представял за солиден бизнесмен. Междувременно, благодарение на добрите връзки с руската мафия, Таки успял съвсем легално да получи руски паспорт, твърди изданието.

По делото срещу наркобоса още се работи и разследването продължава, съобщават от прокуратурата. Независимо, че Ицо Исуса и Таки се водят „в неизвестност“, това не пречи да бъдат осъдени и да получат присъди от спецсъда, смятат запознати с юридическите тънкости.