Стана ясно, че задържаната Антоанета Първанова, която работи за Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО), е била в комбина с трима роднини

Днес се разбра, че служителка на Държавна агенция "Технически операции" е работила на частни начела с мафията като тяхна къртица. На "клиент", в зависимост от случая, е прибирала от 500 до 3000 лв., за да извършва проверка за СРС-та. Изясни се, че Антоанета Първанова е действала в комбина със зет си и още двама нейни роднини, като според информацията на компетентните служби са заловени 4 души, писа в. "24 часа"

Към служителката на ДАТО лицата от криминалния контингент са били на месечен абонамент, като сред тях са хора много по-високо в йерархията от дилърите на улицата. На днешния брифинг прокуратурата разясни, че няма арестувани политици в разкритата схема. Операцията по задържането им е след съвместна акция на ДАНС и прокуратурата.

[caption id="attachment_272884" align="alignright" width="300"]Антоанета Първанова-ДАТО Брифинг на компетентните органи за разясняване на случая около ареста на Антоанета Първанова[/caption]

Антоанета Първанова влиза в системата на Държавна агенция "Технически операции" през 2010 г. , а разследването срещу нея започва от 5 ноември до 25 декември на миналата година. Мафията се свързва с нея, като роднините й са били посредниците при търговията с информация, разясниха компетентните органи.

Срещу нея е повдигнато обвинение по чл. 357, ал. 1 от Наказателния кодекс, което е свързано с изнасянето на държавна тайна. С действията си служителката на ДАТО е нарушила сигурността и държавните интереси, обясниха на брифинга днес зам.-гланият прокурор Борислав Сарафов, председателят на ДАНС Владимир Писанчев, градският прокурор на столицата Христо Динев и председателят на Държавна агенция "Технически операции" Цветан Китов.

Антоанета Първанова е арестувана през вчерашния ден на работното си място и досега все още е на топло.

Антоанета Първанова