Огромна трагедия! Замърсена вода сее рак в Търново!

Огромна трагедия! Замърсена вода сее рак в Търново!
5 (100%) 1 vote

Страшна истина за водата в района разтърси жителите!

Мръсна, мътна вода са принудени да пият жителите на около двадесетина села в Търновска област. Местните жители са категорични, че замърсената питейна вода води до заболяване на страшната болест рак.

По водопроводните тръби течността, която тече не прилича на бистра вода, а с отвратителен кафеникаво-ръждив цвят. Според тамошните жители всеки месец някой от селата се разболява от онкологична болест и причината е винаги в занемарената чистота на водата.

Водата в района е изключително отровна и опасна!

Водата в района е изключително отровна и опасна!

Специалистите са констатирали завишено ниво на манган и нитрат. Според еколозите обаче тези повишени показатели на микроелементите във водата не водят до заболяване на тежки болести, включително и рак. Няма и медицинско доказателство, че мръсната вода е причина за неизличимите заболявания.

Но жителите на селата и крайдунавските градове са повече от сигурни, че причината е тази. Проблемът с мръсната вода съществува от 90-те години и не е решен досега. Нито общинските власти, нито отговорните органи са успели да променят съществуващата драма с питейната вода. „Топката” остава във „вратата” на хората, които продължават със седмици и месеци да пият замърсена вода с неприятен мирис и вкус.

Многократно завишаване и на показателите на манган във водата е констатирано в много села и в самия град Свищов. РИОЗК е установила тези показатели, но нещата и тук са стопирани на фаза констатация. ВиК в града е подменил помпената станция и е изчистил двата кладенеца, от които жителите на Свищов пият вода.

Но мерките са само частични и не водят до кой знае какви положителни резултати. Жителите на тези градове им остава единственото – да купуват и пият в огромни количества минерална вода, за да се предпазят от сериозни болести.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар