Страхотно! Прекрасна новина за всички шофьори!

Страхотно! Прекрасна новина за всички шофьори!
5 (100%) 2 votes

Най-сетне хубава новина за шофьорите в България!

В тридесет и две страни от Европейския съюз шофьорите ще могат да преминават без представянето на задължителния доскоро документ „зелена карта”. Досега за това удостоверение шофьорите доплащаха между двадесет и пет и петдесет лева в зависимост от дестинацията.

Този луфт за шофьорите ще се поеме от застраховката „Гражданска отговорност”. Специалистите предвиждат обаче, че щом отпада това задължително свидетелство, застраховката ще се повиши с около 15 на сто. Според прецизните изчисления на експертите някои от шофьорите на моторни превозни средства ще предпочетат да си закупват „зелена карта”.

Невероятна новина за шофьорите след всички досегашни неприятности!

Невероятна новина за шофьорите след всички досегашни неприятности!

Още повече в страни като Румъния и Гърция се изисква при преминаването на шофьорите на границата този документ да се представи, като липсата му ще създава проблеми на шофьорите. В страните извън Евросъюза като Македония и Турция сертификата е задължителен и се изисква неговото представяне.

Уверението няма да се изисква да бъде предоставено по пътищата на страните-членки на Европейския съюз. Пътните полицаи няма да търсят „зелена карта” от българските шофьори, ако пътуват и по пътните дестинации на страните от европейското пространство. Водачите на автомобили ще пътуват единствено със сертификата „Гражданска отговорност” и в страни като Сърбия и Швейцария.

Изменението в документа за пътуване през страните е на база комисия по финансов надзор през 2013 година. Беше даден тримесечен срок, през който новите разпоредби да влезнат в действие. Те вече изтекоха и промяната е в сила за ползвателите, а шофьорите се радват.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар