Образователното министерство изригна с поредното нелепо решение

Образователното министерство е на път да вземе поредното безумно решение. След като преди време се опитаха да махнат от програмата по български език и литература творби на Христо Ботев, от кабинета сега са намислили да разкарат и историята от програмата за 11 и 12 клас. От образователното министерство имат идея да променят изцяло броя на часовете по предмета "История" като изцяло го премахнат от часовете на учениците от последните два класа на гимназията.

[caption id="attachment_267365" align="alignleft" width="300"]Образователното министерство обмисля промени в програмата Образователното министерство обмисля промени в програмата[/caption]

Тези промени са част от проект на образователното министерство, наречен "За по-качествено образование". Вместо това обаче нелепите идеи, заложени в проекта, предизвикаха критики както от учителите, така и от учениците. В една от гимназиите във Варна дори беше организирана подписка срещу отпадането на часовете по история от програмата за 11 и 12 клас.

От образователното министерство се опитват да потушат недоволството срещу тях като изтъкват, че дори да се намалят часовете по история за 11 и 12 клас, това няма да се отрази на знанията на учениците, тъй като това ще бъде за сметка на часовете в 8, 9 и 10 клас, които ще бъдат увеличени. Образователното министерство обаче изтъкнаха, че тези промени няма да влязат в сила, докато не бъде приет и новият Закон за училищното образование, предават от ПИК.