Чутовен скандал се вихри в парламента

ДПС изнагля докрай
0

ДПС изнагля докрай

Чутовен скандал се завихри в парламента.

Началото му бе поставено преди броени минути, след като народните представители категорично отхвърлиха предложението на изборите да се гласува с преводач, ако гладуващата личност не знае български език.

Видимо разгневен, лидерът на ДПС Лютви Местан заяви от парламентарната трибуна, че случващото се е срам за българския парламент. Той бе категоричен, че депутатите са потъпкали правата на всички български граждани, лишавайки ги от възможността да гласуват на майчиния си език.

ДПС изнагля докрай
ДПС изнагля докрай

Депутатът Хюсеин Хафъзов, също от редиците на ДПС пък се разкрещя от парламентарната трибуна, че народните представители нямат срам. Той заяви, че е напълно свободен гражданин и ще продължи да върви по пътя на Осман Калъч и Ахмед Давидоглу.

Непремереното му изказване предизвика скандал в пленарната зала, при който народните представители от ГЕРБ и националистическата партия „Атака”, напуснаха демонстративно залата.
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров заяви пред журналисти, че изказването на Хафъзов е повече от възмутително. Той припомни, че в продължение на девет години те обясняват, че ДПС е антиконституционна партия, а днес те са го доказали.
Той припомни, че министърът на външните работи на Турция Ахмед Давидоглу е известен с идеите му за връщането на неоосманизма.

Сидеров изрази надежда, че прокуратурата ще реагира светкавично и ще се произнесе бързо по скандалното изказване и ще поиска имунитета на Хюсеин Хафъзов.
В заключение Сидеров посочи, че Осман Калъч е турски шпионин, който е лежал в българските затвори за шпионаж.
Депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева също взе отношение по въпроса. Според нея на българските мюсюлмани трябва да се предостави възможността да осъзнаят, че съществуват и други партии. В момента те са заслепени от ДПС, която „уж защитава” техните интереси, а в действителност изобщо не се интересува от тях и проблемите им, пише pik.bg.

Дали спорът ще бъде потушен или ще се развихри докрай, предстои да разберем.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.