Паника обзе страната ни заради сътрудничеството със Северна Корея

Паника обзе страната ни заради сътрудничеството със Северна Корея
5 (100%) 1 vote

Според външния министър Вигенин няма място за безпокойство

Външният министър Кристиан Вигенин успокои обществото, че няма място за паника по спогодбата ни със Северна Корея, засягаща както областта на образованието и културата, така и на медиите.

Вигенин поясни, че първоначално въпросната програма е подписана през 2010 година от бившия външен министър Николай Младенов, който е внесъл проект в Министерски съвет, предлагайки тя да бъде одобрена.
Програмата е подписана на 20 октомври 2010 година и срокът й е изтекъл през декември 2013 година.
В ефира на Нова тв, Вигенин заяви, че тези програми се възобновяват на всеки три години и в това няма нищо притеснително.

Според външния министър Вигенин, няма място за безпокойство

Според външния министър Вигенин, няма място за безпокойство

Той поясни, че дейностите по тази рамкова спогодба, са сериозно ограничени.
По отношение на медиите, външният министър подчерта, че едва ли българските медии имат какво да научат от тези в Корея, но пък за сметка на това ние бихме могли да им бъдем полезни с нещо.

Вигенин подчерта, че страната ни се готви да поеме ротационното председателство на ЕС в Пхенян, поради факта, че една от държавите-членки нямат дипломатически представителства там.
Той допълни, че страната ни има дипломатически отношения със Северна Корея и с всички останали страни-членки на ЕС и изрази учудване по повод на паниката, която е обзела обществото покрай това споразумение за сътрудничество.
Министърът на външните работи уточни, че към момента продължават преговорите между двете държави и споразумението все още не е подписано.

Той за пореден път заяви категорично, че не вижда нищо стресиращо в спогодбата, която всъщност действа от 1970 година до момента. Според него в спогодбата все още има доста живи неща.
На свой ред журналистът Георги Милков обясни, че в Пхенян има катедра по българистика, а немалко корейци идват в страната ни благодарение на спогодбата, за да си опресняват българския език.
Той подчерта, че през последните години частта от спогодбата, засягаща медиите не е била изпълвана със съдържание, пише „24 часа”.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар