Климатолози алармират: Задава се адско лято

Климатолози алармират: Задава се адско лято
5 (100%) 1 vote

Очаква ни сериозна жега

Климатолози алармират, че задаващото се лято ще е адски горещо.

Необичайно топлото време в момента прави неизбежен въпроса към климатолозите дали необичайно топлото време през февруари ще окаже някакво влияние на лятото, което очевидно се измести във времето и поради тази причина летният сезон да е по-хладен от обичайното.
Климатологът Симеон Матев е категоричен, че метеорологичната обстановка, на която сме свидетели сега няма нищо общо с това, което ни очаква през лятото.
В наблюденията през годините назад не е установена каквато и да било закономерност между температурите през различните месеци на годината.

Климатологът Симеон Матев прогнозира доста горещо лято

Климатологът Симеон Матев прогнозира доста горещо лято

Ако трябва да бъде обобщена информацията, несъмнено би могло да се каже, че през последните няколко години, летата в страната ни са по-топли от обичайните. Освен това се забелязват и твърде дълги периоди на суша.
И през тази година положението няма да е по-различно и се очаква доста горещо лято. По принцип за най-валежен сезон в България се определят месеците май и юни.
Тези тенденции само потвърждават нормалното.

Що се отнася до краткосрочната прогноза, тези дни температурите ще започнат да падат, но застудяването ще е за кратко.
Понижението на температурите се дължи на студения атмосферен фронт, преминаващ през страната ни от запад на изток. Валежите ще са предимно от дъжд, само в планините ще вали сняг. Не се очакват обилни валежи. Климатологът прогнозира, че ще са между 2 и 7 литра на квадратен метър.
Утре метеорологичната обстановка ще бъде доста динамична. Петъчният ден ще стартира със слънце, но в часовете следобед от запад ще се зададе ново смущение.
При все, че облаците ще се увеличат, валежи се очакват само в планинските райони.
Още в събота обаче слънчевото време ще се завърне отново.

Според климатолога през последните 10 дни на февруари, метеорологичната обстановка ще е доста променлива и ще се задържи сравнително хладно. Най-голяма е вероятността за валежи между 24 и 26 февруари.
В заключение Матев посочва, че задаващият се женски месец няма да изневери на себе си и освен зимните изцепки, които ни е подготвил, ще ни изненада и с пролетни включвания, пише Блиц, позовавайки се на информация на „България днес“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар