Скандалното оттегляне на Росен Петров е било само ефектен начин за прикриване на истинската причина да се махне от ефир

Безпрецедентният скандал, който Росен Петров предизвика в гилдията при последната си изява, е тактически изпреварващ ход от страна на водещия, твърди „ШОУ“, позовавайки се на осведомени източници в „кухнята“ на bTV и „Дрийм Тийм“.

Според преобладаващото мнение Росен Петров извърши „непростим грях“, когато в ефира на предаването направи безплатна реклама на Бареков и с театрален жест прочете лична декларация, с която се присъединява към неговата партия.

[caption id="attachment_266752" align="alignright" width="300"]Росен Петров Росен Петров буквално „се разпада“ в ефир[/caption]

Росен Петров досега успяваше да поддържа нивото на „Нека говорят...“, с репутация на водещ, за когото понятията достойнство и чест не са празни дими. През последната година обаче заради постоянните здравословни проблеми, той буквално „се разпада“ в ефир. Всички забелязват отблъсващите промени във физиономията му, а говорът почти не се разбира. Предаването губи рейтинг и това поражда недоволство в bTV.

Заради клюките и спекулациите около видимо влошеното си здраве Росен Петров бе принуден да сподели, че има травма на носа, получена при боксова тренировка. Както съобщава „ШОУ“ всъщност носът на водещият е бил опериран преди година, но не заради травма. Лекари от ВМА откриват тумор и при последвалата спешна хирургическа интервенция се получава фаталната промяна в носа. Това сега му пречи да диша правилно и да говори. На всичко отгоре, консултацията с медицински светила доказала, че операцията е била прибързана, а доброкачественият тумор е бил лечим.

Като добър импровизатор, Росен Петров успява да използва в сценария за своето оттегляне всяко обстоятелство. Единствено неговият бивш приятел и съдружник Слави Трифонов го заподозря, че преиграва, когато миналата седмица водещият помогна на пострадали от катастрофа и откара майка с дете в болница „Пирогов“, а това моментално бе отразено като „световна сензация“ в bTV новините.

Нееднократно от медията настояват да се реши кардинално проблема с водещия и вероятно заради това, бившият офицер и възпитаник на Академията на МВР замисля на този ефектен изпреварващ ход, коментира БЛИЦ. За зрителите изглеждаше сякаш спонтанно, но всъщност добре подготвен, Росен Петров реши да се махне сам, преди да шефовете на bTV да го унизят и му покажат вратата.